REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané broskve s karamelem a rumem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karamel a rum je skvělá kombinace, vyzkoušejte ji při zavařování ovoce, třeba právě broskví.


Ingredience:
4 kgbroskví
1 kgkrupicového cukru
1 sáčekpektogelu
2 dclrumu
4 lvody

Postup:

1. Tak 750 g cukru nasypeme do většího hrnce a na mírném ohni necháme zkaramelizovat, jakmile začne tát mícháme vařečkou, k tekutému karamelu přilijeme vroucí vodu, přidáme zbytek cukru a vaříme dál, dokud se cukr nerozpustí
2. Do vypařených sklenic na dno každé nasypeme lžičku pektogelu, 3 lžíce rumu a narovnáme oloupané a pokrájené broskve
3. Obsah sklenic zalijeme vlažným karamelovým nálevem a zavařujeme 40 minut při 80 °C.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy