REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná karotka a květák ve vinném octě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karotka s květákem, kořením a koprem naložená ve vinném octovém nálevu.


Ingredience:
Na 4 sklenice o objemu 0,5 l:
1,25 kgkvětáku
500 gkarotky
20 kskuliček černého pepře
12 kskuliček nového koření
4 ksvětviček odkvetlého kopru
1 ksbobkového listu
1 lžícehořčičného semínka
šťáva z 1/2 citronu
voda + sůl
Na nálev:
50 gcukru
30 gsoli
0,8 lvody
0,4 lbílého vinného octa

Postup:

1. Květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme pod studenou vodou
2. Karotku očistíme, oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké podélné plátky
3. Mrkev a růžičky květáku postupně povaříme asi 2 minuty v osolené vodě s citronovou šťávou, pak zchladíme ve studené vodě a necháme okapat
4. Na nálev v hrnci svaříme vodu, vinný ocet, cukr a sůl 5. Do vymytých sklenic dáme na dno kousek bobkového listu, naskládáme do nich natěsno květák a plátky mrkve, přidáme koření, větvičku odkvetlého kopru, zalijeme horkým nálevem pod okraj, uzavřeme víčky a sterilujeme při mírném varu 10-15 minut.

Doporučení:

Místo kopru můžeme přidat do sklenic snítku tymiánu a šalvěje. Když květák déle povaříme, můžeme zalít pouze svařeným nálevem a uchovat bez sterilování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy