REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka do kuřete

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasická staročeská nádivka používaná jako náplň do pečeného kuřete.


Ingredience:
Rozpis na naplnění jednoho kuřete:
2 ksnejlépe den starých rohlíků
1,5 ksvejce
60 gmásla
50 gšunky
trochu mléka
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Nejlépe den staré rohlíky nakrájíme na kostičky, které zalijeme mírně osoleným mlékem a rozšlehanými vejci a necháme nabobtnat
2. Housku pokapeme částí másla rozehřátého ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě
3. Nakonec do směsi přidáme na kostičky nakrájenou šunku a zelenou petrželku
4. Nádivkou naplníme vnitřek kuřete nebo jiné drůbeže a maso v troubě pečeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Žloutky můžeme oddělit od bílků a bílky vyšlehat v tuhý sníh, nádivka tak získá na objemu a bude pěkně nadýchaná. V tomto případě žloutky zamícháme do nádivky v bodu 1. tohoto receptu a bílkový sníh zamícháme až nakonec, do připravené nádivky.

Poznámka:

Nádivku lze ochutit také majoránkou a muškátovým oříškem. Šunku lze nahradit například uzeným.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy