REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívaný lilek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky lilku opečené na pánvi, proložené mletým masem a podušenou zeleninou, upečené doměkka.


Ingredience:
Recept pro 5 osob:
4 ksvětších lilků
2 ksvajec
80 ghladké mouky
olej na smažení
sůl
Náplň:
3 ksrajčat
1 kscibule
1 ksvejce
1 kszelené papriky
500 gvepřové sekané
30 gslaniny
20 gmásla
10 gzelené petržele
12 lžickyselé smetany
2 lžícedušené rýže
sůl
pepř

Postup:

1. Neloupané lilky nakrájíme na 1 cm silná kolečka, spaříme je v horké a slané vodě a dáme okapat
2. Jednotlivá kolečka máčíme v rozklechtaném vejci a obalíme v mouce
3. Na rozpáleném oleji smažíme na pánvičce dozlatova
4. Čistý hrnec (o průměru cca 20 cm) vymažeme máslem a na dno poskládáme vrstvu osmažených lilků, osolíme
5. Na vrstvu lilků přidáme část náplně (maso se zeleninou) a pokapeme ji kysanou smetanou a opět přidáme vrstvu lilků
6. Tak postupujeme dále, až je hrnec plný, nebo nám nedojde materiál
7. Povrch poklademe na plátky nakrájenými rajskými jablíčky a vše pokapeme kysanou smetanou
8. Dáme péci do předem rozehřáté trouby na 180 °C na cca 15-20 minut
9. Pokrm podáváme nejlépe v nádobě, ve které se pekl.

Náplň připravíme takto:
1. V hrnci zpěníme na másle na drobno pokrájenou cibuli a sladkou papriku, přidáme sekanou petržel 2. Dále přidáme umleté vepřové maso, na kousky pokrájenou slaninu, do měkka zvlášť udušenou rýži
3. Podle chuti směs osolíme a opepříme, zalijeme kysanou smetanou a dusíme cca 30 minut
4. Směs odstavíme a přimícháme do ní vejce.

Doporučení:

Místo 500 g vepřové sekané můžeme použít 250 g vepřové a 250 g hovězí sekané.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy