REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané kuře po lesnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře naplněné nádivkou ze žampionů, jater a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
50 gslaniny
1/4 lbílého vína
2 lžícesolamylu
2 lžícemásla
voda
sůl
Na nádivku:
4 lžícesmetany
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
200 gdrůbežích jater
100 gžampionů
50 gdlouhozrnné rýže
50 gcibule
1/8 lmasového vývaru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle, zalijeme vývarem a 15 minut při nízké teplotě podusíme
2. Na rozehřátém oleji krátce opečeme očištěná, na mešní kousky nakrájená játra i žampiony, smícháme s rýží, smetanou, cibulí, osolíme a opepříme
3. Očištěné kuře osolíme, naplníme připravenou směsí a zašijeme
4. V pekáčku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, položíme na ni kuře, potřeme máslem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 1,5-2 hodiny), za občasného podlévání bílým vínem a vodou
5. Vypečenou šťávu rozmícháme s trochou vody, přidáme zbývající víno a solamyl, necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo kroketami a rajčatovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy