Poháry prokládané krémem a čokoládovým müsli, po zmrazení posypané trochou müsli a pokladené kousky manga.
Ingredience:
50 g | čokoládového müsli |
1 ks | menšího zralého manga |
Na krém: | |
120 g | cukru krupice |
250 g | smetany ke šlehání |
60 g | pražených mletých mandlí |
50 g | kakaa |
50 ml | vaječného likéru |
5 ks | vajec |
trocha vody |
Postup:
1. Do kastrůlku dáme krupicový cukr, smícháme ho s trochou vody a na mírném plameni svaříme do konzistence sirupu
2. Ve vodní lázni šleháme žloutky a postupně zašleháváme cukrový sirup, pak odstavíme z tepla a vmícháme kakao, na jemno mleté mandle, vaječný likér a do tuha ušlehanou smetanu
3. Do pohárů klademe střídavě vrstvu čokoládového müsli a krém, potom poháry dáme na 3 hodiny do mrazničky
4. Po zmrazení povrch každého poháru posypeme trochou müsli, poklademe očištěným na menší kousky nakrájeným mangem a poháry ještě chvíli vychladíme v lednici a pak podáváme.