REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mražený krém s mangem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poháry prokládané krémem a čokoládovým müsli, po zmrazení posypané trochou müsli a pokladené kousky manga.


Ingredience:
50 gčokoládového müsli
1 ksmenšího zralého manga
Na krém:
120 gcukru krupice
250 gsmetany ke šlehání
60 gpražených mletých mandlí
50 gkakaa
50 mlvaječného likéru
5 ksvajec
trocha vody

Postup:

1. Do kastrůlku dáme krupicový cukr, smícháme ho s trochou vody a na mírném plameni svaříme do konzistence sirupu
2. Ve vodní lázni šleháme žloutky a postupně zašleháváme cukrový sirup, pak odstavíme z tepla a vmícháme kakao, na jemno mleté mandle, vaječný likér a do tuha ušlehanou smetanu
3. Do pohárů klademe střídavě vrstvu čokoládového müsli a krém, potom poháry dáme na 3 hodiny do mrazničky
4. Po zmrazení povrch každého poháru posypeme trochou müsli, poklademe očištěným na menší kousky nakrájeným mangem a poháry ještě chvíli vychladíme v lednici a pak podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy