REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minestrone s fazolemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná polévka je bez zavářky, ale zato je plná zeleniny.


Ingredience:
1 ksplechovky sterilovaných bílých fazolí
1 ksmalé plechovky sterilované kukuřice
1 ksčervené papriky
1 ksmenší cukety
1 kskostky zeleninového bujónu
1 ksmenší brokolice
2 ksstroužků česneku
1 lžícebalsamikového octa
2 lžíceolivového oleje
1,5 lvody
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do vroucí osolené vody dáme růžičky brokolice a necháme krátce povařit (4 minuty)
2. Brokolici vyndáme a do vody z brokolice přidáme kostku zeleninového vývaru
3. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme oloupané, prolisované stroužky česneku, opláchlou, na kostky nakrájenou cuketu a očištěnou, na menší kousky nakrájenou papriku
4. Fazole i kukuřici scedíme, propláchneme vodou a společně s orestovanou zeleninou dáme do zeleninového vývaru
5. Vše osolíme, opepříme, vaříme ještě 10 minut, pak přilijeme balsamikový ocet a povařené růžičky brokolice.

Doporučení:

Pro zvýraznění chutě můžeme hotovou polévku posypat strouhaným sýrem a když ji podáváme jako hlavní jídlo, přidáme kousky vařeného kuřecího masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy