Salát ze zelí, cibule, vlašských ořechů a dalších ingrediencí, sypaný mákem.
Ingredience:
350 g | červeného zelí |
350 g | bílého zelí |
225 g | tofu |
100 g | jader vlašských ořechů |
4 lžíce | podzemnicového oleje |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžičky | dijonské hořčice |
2 lžičky | máku |
8 ks | cibulek i s natí |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, na nudličky nakrájené bílé i červené zelí, na větší kousky nakrájené očištěné cibulky s natí a vše za stálého míchání 5 minut orestujeme
2. Pak přidáme na menší kousky nakrájené tofu, citronovou šťávu, na menší kousky nakrájené ořechy a dijonskou hořčici
3. Vše osolíme, opepříme a ještě 5 minut smažíme, dokud zelí nezměkne
4. Podáváme posypané mákem.