REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexické plněné kapsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kapsy z kynutého těsta, naplněné směsí z paprik, cibule, žampionů a fazolí, potřené olejem smíchaným s rajčatovým protlakem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
25 gdroždí
125 mlvody
2 lžíceoleje
1 lžícesoli
Na náplň:
200 gvařených červených fazolí
3 ksžampionů
2 ksrajčat
2 kschilli papričky
2 kscibulek s natí
1 kspapriky
1 ksčervené cibule
Na potření:
rajčatový protlak
olej

Postup:

1. Do hladké mouky přilijeme vodu, olej, přidáme rozdrobené droždí, sůl a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout na teplém místě, pak ho rozdělíme na 4 části a vyválíme placky
2. Očištěné chilli papričky i papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou červenou cibuli i cibulky s natí nakrájíme na drobno, rajčata i oloupané žampiony nakrájíme na menší kousky, vše dáme do mísy, přidáme uvařené fazole, osolíme, opepříme a promícháme
3. Připravenou směs rozdělíme na placky, překlopíme a okraje přitiskneme, aby se nerozevřely
4. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olejem smíchaným s rajčatovým protlakem, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Kapsy můžeme také posypat nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy