REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexické plněné kapsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kapsy z kynutého těsta, naplněné směsí z paprik, cibule, žampionů a fazolí, potřené olejem smíchaným s rajčatovým protlakem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
25 gdroždí
125 mlvody
2 lžíceoleje
1 lžícesoli
Na náplň:
200 gvařených červených fazolí
3 ksžampionů
2 ksrajčat
2 kschilli papričky
2 kscibulek s natí
1 kspapriky
1 ksčervené cibule
Na potření:
rajčatový protlak
olej

Postup:

1. Do hladké mouky přilijeme vodu, olej, přidáme rozdrobené droždí, sůl a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout na teplém místě, pak ho rozdělíme na 4 části a vyválíme placky
2. Očištěné chilli papričky i papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou červenou cibuli i cibulky s natí nakrájíme na drobno, rajčata i oloupané žampiony nakrájíme na menší kousky, vše dáme do mísy, přidáme uvařené fazole, osolíme, opepříme a promícháme
3. Připravenou směs rozdělíme na placky, překlopíme a okraje přitiskneme, aby se nerozevřely
4. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olejem smíchaným s rajčatovým protlakem, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Kapsy můžeme také posypat nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy