REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňky s vanilkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařované meruňky ve sladkém nálevu, bez konzervantů.


Ingredience:
2 kgmeruněk
500 gmedu
1 ksvanilkového lusku
1 lvody

Postup:

1. Do vroucí vody přidáme med, rozmícháme a do nálevu vložíme podélně rozkrojený vanilkový lusk, krátce povaříme a pak vanilkový lusk vyjmeme
2. Vyzrálé pevné meruňky omyjeme, rozkrájíme na poloviny, vyjmeme pecky a několik pecek rozbijeme a do každé sklenice vložíme jádro z pecky
3. Meruňky naskládáme do čistých a suchých sklenic řeznou stranou dolů, zalijeme horkým nálevem, dobře uzavřeme
4. Zavařujeme při 85 °C 10-15 minut, podle zralosti a pevnosti meruněk.

Doporučení:

Jádro meruňky je v kompotu jen pro vůni, nejezte ho! Med můžeme nahradit hnědým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy