REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutný kompot z meruněk.


Ingredience:
zralé, ale nepřezrálé měkké meruňky
Na 1 l vody:
400-500 gcukru
zavařovací sklenice

Postup:

1. Meruňky opereme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a plody naskládáme do zavařovací sklenice
2. Vodu s cukrem zahříváme, mícháme až se cukr rozpustí
3. Teplým cukrovým roztokem meruňky zalijeme, sklenice důkladně uzavřeme víčkem
4. Sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

Doporučení:

Méně zralé meruňky můžeme také zavařovat, pak zvýšíme množství cukru, které rozpustíme ve vodě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy