REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková zavařenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Meruňky zavařené v cukerném roztoku.


Ingredience:
2 kgmeruněk
450 gkrystalového cukru
1 lvody

Postup:

1. Připravíme cukerný roztok svařením vody a krystalového cukru
2. Vyzrálé, pevné meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme
3. Do čistě vymytých sklenic naskládáme řeznou stranou dolů meruňky, zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 15-20 minut (podle tvrdosti ovoce) při 85 °C.

Doporučení:

Pokud chceme udělat kompot pro diabetiky nebo mít na zimu připravené meruňky na koláče, knedlíky nebo jiné sladkosti, nezaléváme je cukerným roztokem, ale sklenice naplněné půlkami meruněk pouze sterilujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy