REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené maliny v cukrovém nálevu.


Ingredience:
600 gmalin
500 gkrystalového cukru
1 l vody

Postup:

1. Na zavařování vybereme pevné zralé plody malin, které odstopkujeme (pokud jsou maliny červivé, necháme je 10 minut ponořené ve slané vodě a pak propláchneme) 2. Vodu svaříme a necháme v ní rozpustit cukr
3. Malinami naplníme sklenice, zalijeme horkým nálevem a dobře uzavřeme
4. Zavařujeme 10 minut při 85 °C, potom zavařené maliny schladíme, aby příliš nezměkly.

Doporučení:

Maliny ztrácejí při zavařování barvu a před uložením do spíže sklenice občas protřepejte, aby se plody neslepily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy