REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maliny zalité horkým cukrovým nálevem, sterilované.


Ingredience:
maliny
Na 1 l vody:
600 gcukru
2 gkyseliny citrónové
zavařovací sklenice
voda na propláchnutí

Postup:

1. Přebrané maliny propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Nasypeme je do zavařovacích sklenic, setřeseme
3. Maliny zalijeme horkým cukrovým nálevem smíchaným s kyselinou citrónovou a důkladně uzavřeme
4. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Příprava cukrového nálevu:
Vodu s cukrem zahříváme, občas zamícháme, až se cukr rozpustí, přidáme kyselinu citrónovou a zahříváme těsně k bodu varu. Nevaříme!

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy