REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový džem s mandlemi a skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Meruňky právem patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce. Jejich sladká šťavnatá a zároveň lehce nakyslá chuť skvěle osvěží a pohladí chuťové pohárky. Představte si, jak by ovšem meruňky chutnaly, kdybyste z nich připravili lahodnou marmeládu s mandlemi a skořicí!


Ingredience:
1 kgmeruněk
1 sáčekSkořicový cukr Labeta
1 sáčekŽelírovací cukr 2:1 Labeta
pokrájené loupané mandle dle chuti
zavařovací sklenice s víčky

Postup:
  1. Meruňky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme
  2. Přidáme skořicový cukr, pokrájené mandle, Želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme
  3. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut
  4. Horkým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Doporučení:

Nejlépe se krájí mandle, které výrobce předem nakrájel na plátky. Pozor! Meruňkové džemy se velmi rády připalují a často dají zabrat i zkušeným kuchařkám – doporučujeme proto kvalitní hrnec, mírný plamen a nepolevovat v míchání po celou dobu vaření.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy