REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A zase bublanina, tato je připravená z polohrubé mouky, mléka, oleje, práškového cukru, vajec, kypřícího prášku a jedlé sody, upečená v troubě ozdobená půlkami meruněk.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
400 gpráškového cukru (není to překlep!)
300 mlmléka
200 mloleje
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
1/2 lžičkyjedlé sody
4 ksvejce
Ostatní:
půlky meruněk, mouka na vysypání plechu, tuk na pomazání

Postup:

1. Celé vejce, mléko, olej a cukr metličkou, nebo mixérem dobře utřeme, přidáme mouku s práškem do pečiva a sodou, ještě jednou pořádně promícháme 2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný velký plech, naskládáme půlky meruněk bříškem dolů a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 °C, pečeme cca 20-25 min
3. Po vychladnutí pocukrujemem a nakrájíme.

Doporučení:

Samozřejmě druhu použitého ovoce se meze nekladou.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy