REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medovníčkové koule s hořkou čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvedeného množství budete mít cca 130-150 kuliček. Tento recept máme mezi nepečeným cukrovým, ovšem jednu surovinu – polotovar na kuličky je třeba upéci v troubě!


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
150 gmoučkového cukru
60 grozpuštěného másla
4 lžícemedu
2 lžičkyjedlé sody
2 ksvejce
Na krém:
1 plechovkakaramelového kondenzovaného mléka
600 ghořké čokolády rozpuštěné nad horkou vodní lázní (tři velká balení čokolády)
2 lžícemedu
1 kskostka másla
Ingredience na obalení kuliček:
1 baleníozdobných čokoládových „bobánků“
1 balenílískových oříšků

Postup:

1. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj nepravidelné beztvaré placky, které pečeme na 180 stupňů cca 10 minut, po upečení je necháme zchladnout
2. Zchladlé placky je třeba rozdrtit na jemné drobečky, k drcení placek doporučuji speciální mlýnek na tvrdé pečivo nebo je můžeme nalámat (jako jsem to udělala já) a rozmixujeme je v mixéru, tento postup Vám velmi usnadní práci
3. V míse smícháme krém a drobky z placek a vypracujeme z nich hmotu, kterou dáme na dvě hodiny do ledničky, aby se nám potom kuličky lépe tvarovaly
4. Směs vyndáme po dvou hodinách z lednice a už jen tvarujeme kuličky, které obalujeme v čokoládových ozdobných bobáncích a některé v nasekaných lískových oříšcích.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy