Pečené perníčky z mouky, medu, tuku, cukru a perníkového koření, zdobené bílkovou polevou.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
140 g | moučkového cukru |
100 g | tuku |
2 lžičky | perníkového koření |
1 lžička | jedlé sody |
2 lžíce | medu |
2 ks | vajec |
bílková poleva na zdobení |
Postup:
1. Moučkový cukr utřeme se změklým tukem a vejci
2. Potom vmícháme perníkové koření a med (medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé)
3. Nakonec přidáme hladkou mouku s jedlou sodou a vypracujeme těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout
4. Pak těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 8 minut
5. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.
Tyto perníčky jsou hned měkké, proto je můžeme dozdobit mašličkou a pověsit na vánoční stromeček.