REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové müsli pro alergiky na mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinka připravená umícháním doma vyrobené müsli směsi, podávané přelité sójovým, rýžovým nebo například kokosovým mlékem.


Ingredience:
170 govesných vloček
85 grozinek sultánek
85 gtekutého medu
85 gvloček otrub
55 gnadrobno nakrájených sušených meruněk
55 gkukuřičných vloček
45 gkrájených usušených jablek nebo ananasu
45 gdýňových semínek
30 gpiniových semínek, nejlépe nasucho opražených
30 gpufované rýže nebo pšenice
neochucený olej
K podávání:
čerstvé sezónní ovoce
sójové, rýžové nebo kokosové mléko

Postup:

1. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme ho olejem
2. Do misky dáme tekutý med, (málo tekutý ještě zahřejeme), přisypeme ovesné vločky a jemně je zamícháme do medu
3. Medem pokryté vločky rozprostřeme na olejem potřený papír, pražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut, nebo dokud nezezlátnou, pak je vytáhneme a necháme vychladnout
4. Před podáváním medové vločky smícháme s ostatními ingrediencemi a takto připravené müsli podáváme s ovocem, promíchané spolu s mlékem sójovým, kokosovým nebo rýžovým.

Doporučení:

Pokud snášíte lepek, výborné je i mléko ovesné, pokud nemáte problémy s ořechy, skvělé je mléko z lískových ořechů nebo mandlí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy