REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové müsli pro alergiky na mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinka připravená umícháním doma vyrobené müsli směsi, podávané přelité sójovým, rýžovým nebo například kokosovým mlékem.


Ingredience:
170 govesných vloček
85 grozinek sultánek
85 gtekutého medu
85 gvloček otrub
55 gnadrobno nakrájených sušených meruněk
55 gkukuřičných vloček
45 gkrájených usušených jablek nebo ananasu
45 gdýňových semínek
30 gpiniových semínek, nejlépe nasucho opražených
30 gpufované rýže nebo pšenice
neochucený olej
K podávání:
čerstvé sezónní ovoce
sójové, rýžové nebo kokosové mléko

Postup:

1. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme ho olejem
2. Do misky dáme tekutý med, (málo tekutý ještě zahřejeme), přisypeme ovesné vločky a jemně je zamícháme do medu
3. Medem pokryté vločky rozprostřeme na olejem potřený papír, pražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut, nebo dokud nezezlátnou, pak je vytáhneme a necháme vychladnout
4. Před podáváním medové vločky smícháme s ostatními ingrediencemi a takto připravené müsli podáváme s ovocem, promíchané spolu s mlékem sójovým, kokosovým nebo rýžovým.

Doporučení:

Pokud snášíte lepek, výborné je i mléko ovesné, pokud nemáte problémy s ořechy, skvělé je mléko z lískových ořechů nebo mandlí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy