Svačinka připravená umícháním doma vyrobené müsli směsi, podávané přelité sójovým, rýžovým nebo například kokosovým mlékem.
Ingredience:
170 g | ovesných vloček |
85 g | rozinek sultánek |
85 g | tekutého medu |
85 g | vloček otrub |
55 g | nadrobno nakrájených sušených meruněk |
55 g | kukuřičných vloček |
45 g | krájených usušených jablek nebo ananasu |
45 g | dýňových semínek |
30 g | piniových semínek, nejlépe nasucho opražených |
30 g | pufované rýže nebo pšenice |
neochucený olej | |
K podávání: | |
čerstvé sezónní ovoce | |
sójové, rýžové nebo kokosové mléko |
Postup:
1. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme ho olejem
2. Do misky dáme tekutý med, (málo tekutý ještě zahřejeme), přisypeme ovesné vločky a jemně je zamícháme do medu
3. Medem pokryté vločky rozprostřeme na olejem potřený papír, pražíme je v troubě vyhřáté na 180 °C 10-15 minut, nebo dokud nezezlátnou, pak je vytáhneme a necháme vychladnout
4. Před podáváním medové vločky smícháme s ostatními ingrediencemi a takto připravené müsli podáváme s ovocem, promíchané spolu s mlékem sójovým, kokosovým nebo rýžovým.
Pokud snášíte lepek, výborné je i mléko ovesné, pokud nemáte problémy s ořechy, skvělé je mléko z lískových ořechů nebo mandlí.