Tuto jednoduchou snídani si zamilují vegani i všichni ostatní, kteří si chtějí dát pauzu od mléčných výrobků. Recept od zdravyzivot.com.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
60 g | jablečného pyré |
40 g | bezlepkových klíčených vloček Semix |
80 ml | vody |
1 lžíce | vanilkového proteinového pudinku |
med nebo jiné sladidlo dle chuti | |
skořice, borůvky, pistácie, ořechy, granátové jablko... |
Postup:
- Postup je velmi jednoduchý, do menšího hrnce nalijeme vodu, kterou lehce zahřejeme, a přidáme ovesné vločky.
- Kaši mícháme, jakmile nám vločky lehce změknou, přidáme lžíci pudinkového prášku, který pořádně rozmícháme, aby se nám neutvořily hrudky.
- Následně přidáme jablečné pyré a med či jiné sladidlo pro dochucení.
- Kaši necháme trochu vychladnout a doladíme podle vlastní chuti přidáním koření, ovoce či oříšků.
Recept k článku: Kaše na sto způsobů
Medové müsli pro alergiky na mléko
Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami