REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová jehněčí kolínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso, tedy kolena, potřená marinádou a upečená spolu s cibulí, dochucená kořením a vínem, doměkka.


Ingredience:
4 ks (á 400 g)jehněčích kolen
200 mlčerveného vína
2 lžičkymásla
8 kskuliček černého pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
1 kscibule
voda
Na marinádu:
3 lžíceoleje
2 lžícesolamylu
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícekořenící směsi na gyros
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícemedu
sůl

Postup:

1. Na marinádu do misky dáme rajčatový protlak, plnotučnou hořčici, olej, med, solamyl, kořenící směs na gyros, důkladně vše promícháme a podle chuti osolíme
2. Jehněčí kolena očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme připravenou marinádou, vložíme do pekáčku, přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, bobkové listy, kuličky nového koření i pepře, podlijeme červeným vínem a trochou vody
3. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 90 minut) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, pak upečená kolínka vyndáme a udržujeme je v teple, do vypečené šťávy vmícháme máslo a důkladně metličkou vyšleháme
4. Pečená kolínka podáváme přelitá šťávou a s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy