REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová jehněčí kolínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí maso, tedy kolena, potřená marinádou a upečená spolu s cibulí, dochucená kořením a vínem, doměkka.


Ingredience:
4 ks (á 400 g)jehněčích kolen
200 mlčerveného vína
2 lžičkymásla
8 kskuliček černého pepře
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkových listů
1 kscibule
voda
Na marinádu:
3 lžíceoleje
2 lžícesolamylu
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícekořenící směsi na gyros
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícemedu
sůl

Postup:

1. Na marinádu do misky dáme rajčatový protlak, plnotučnou hořčici, olej, med, solamyl, kořenící směs na gyros, důkladně vše promícháme a podle chuti osolíme
2. Jehněčí kolena očistíme, omyjeme, osušíme, potřeme připravenou marinádou, vložíme do pekáčku, přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, bobkové listy, kuličky nového koření i pepře, podlijeme červeným vínem a trochou vody
3. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 90 minut) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou, pak upečená kolínka vyndáme a udržujeme je v teple, do vypečené šťávy vmícháme máslo a důkladně metličkou vyšleháme
4. Pečená kolínka podáváme přelitá šťávou a s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Výborné a zdravé? 4 tipy na letní dobroty pro děti, které hravě zvládnete připravit doma

Léto je tady a spolu s ním nastává čas zmrzlin, limonád, různých dezertů a dalších dobrot. Zodpovědní rodiče tak budou mnohdy řešit dilema, jak dopřát potěšení mlsnému jazýčku svých dětí, ale zároveň neohrozit jejich zdraví. Odpověď se přímo nabízí: připravte jim chutné a zdravé domácí dobroty, u nichž je složení plně ve vaší režii.

číst dále ...

Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik!

Milujete jahody? Tomáš pro Vás připravil dva super recepty na marmeládu a sirupy, kdy zpracujete naprosto celé jahody, i stopky a odřezky! A nakonec si za odměnu po dovedné práci můžete dát skvělý jahodovo-rabarborový střik! Tak hurá do toho, ať je hned hotovo!

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Vychutnejte si zmrzlinu pro dospělé! Vyrobte si doma veselé nanuky

Ledově vychlazená zmrzlina představuje úžasné osvěžení v průběhu horkého letního dne. Když však přidáte kapku alkoholu a jeden z drinků Schweppes, dodáte nanukům grády a povýšíte je na nečekaný level. A jak vyrobit nanuky 18+?

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy