REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta naplněného ochuceným mletým masem a sterilovaným zelím, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 sklenice (640 g)sterilovaného zelí
1 balíček (500 g)listového těsta
200 gmletého masa
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Na troše oleje osmahneme na jemno nasekanou cibuli, na plátky nakrájený česnek a mleté maso, až maso pustí šťávu, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Do vychladlé masové směsi přidáme sterilované zelí, které jsem nechali v cedníku okapat, opepříme, osolíme a dochutíme paprikou
3. Z listového těsta vyválíme dvě stejně velké placky, poklademe je masovo-zelnou směsí a zabalíme jako závin
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut do světlehnědé barvy, kdy bude těsto pěkně křupavé
5. Krájíme na porce stejně jako jablečný závin.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat salát z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy