REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kuličky bitterballen

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masové kuličky z hovězího masa a dalších ingrediencí uvařené doměkka, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 ghovězího masa
50 ghladké mouky
3 kskostek hovězího bujónu
300 mlvody + šálek vody
máslo
špetka muškátového oříšku
olej na smažení
Na obalení:
2 ksvajec
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky
2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme maso, kostky bujónu, zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne
3. Pak rozmícháme v šálku vody hladkou mouku s nastrouhaným muškátovým oříškem, kaši přidáme do kastrolu a dobře vše promícháme
4. Připravenou hmotu necháme zchladnout, vytvarujeme z ní kuličky, které obalíme v hladké mouce, strouhance, rozšlehaném vejci a následně znovu ve strouhance
5. Obalené kuličky smažíme v rozehřátém oleji asi 3-4 minuty a podáváme ještě teplé s hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy