Masové kuličky z hovězího masa a dalších ingrediencí uvařené doměkka, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | hovězího masa |
50 g | hladké mouky |
3 ks | kostek hovězího bujónu |
300 ml | vody + šálek vody |
máslo | |
špetka muškátového oříšku | |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky
2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme maso, kostky bujónu, zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne
3. Pak rozmícháme v šálku vody hladkou mouku s nastrouhaným muškátovým oříškem, kaši přidáme do kastrolu a dobře vše promícháme
4. Připravenou hmotu necháme zchladnout, vytvarujeme z ní kuličky, které obalíme v hladké mouce, strouhance, rozšlehaném vejci a následně znovu ve strouhance
5. Obalené kuličky smažíme v rozehřátém oleji asi 3-4 minuty a podáváme ještě teplé s hořčicí.