REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeláda z melounu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná sladká marmeláda připravená z vodního melounu.


Ingredience:
2 kgmelounové dužiny
1,5 kgželírovacího cukru
2 kscitróny
zavřovocí sklenice s víčky

Postup:

1. Meloun rozkrojíme, dužinu rozkrájíme na menší plátky, vybereme pecky a nakrájíme ji na kostky o velikosti cca 2 cm
2. Kostky dužiny prosypeme cukrem a zalijeme šťávou ze 2 kusů citrónů
3. Mísu přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v lednici
4. Proslazený meloun povaříme 5 minut, mícháme a sbíráme pěnu (po pěti minutách vyzkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí; na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče)
5. Sklenice vypaříme horkou vodou nebo je necháme několik minut vyhřát na plechu v troubě a naplníme marmeládou
6. Uzavřeme víčky, necháme chvíli odstát a pak je obrátíme dnem vzhůru a postavíme na rozloženou utěrku.

Doporučení:

Pro barvu můžeme do marmelády přimíchat trochu nastrouhané citrónové kůry nebo hrst malin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy