REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marmeláda z květů černého bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná zdravá marmeláda z trsů květů černého bezu, citronové šťávy, převařené vody, cukru a želírovacího prostředku.


Ingredience:
10 kstrsů květů černého bezu
1 sáčekželírovací prostředek (např: Gelfix super Dr. Oetkera)
200 gkrystalového cukru
200 gželírovacího cukru
750 mlpřevařené vody
šťáva z 1 ks citrónu
menší zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Trsy květů bezu propláchneme pod studenou tekoucí vodou, zbavíme tuhých stopek a zalijeme 750 ml převařené, ale mírně prochladlé vody, necháme namočené ve vodě 3 dny
2. Květy zcedíme, do vody přidáme šťávu z 1 citronu a přisypeme želírovací prostředek, postupujeme nejlépe dle návodu na obalu (v případě Gelfixu Gelfix smícháme s 2 lžícemi cukru a přidáme do vody, necháme 1 minutu povařit)
3. Přidáme zbytek smíchaný želírovací cukr s krytalem a za občasného míchání necháme cukr rozpustit a celé tak 5 minut povaříme
4. Horkou marmeládu plníme do menších skleniček s uzávěrem, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy