REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marlenkové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte rádi Marlenku nebo klasický medovník? Pokud ano, udělejte si nepečené vánoční cukroví, které bylo medovníkem inspirováno a chutná podobně.


Ingredience:
Na cca 40 kusů:
2 balmedových plátů (polotovar na výrobu zákusků, Tesco)
1 plechovkakaramelového salka
200 gmásla
2 lžícemedu
rum, nebo koňak dle chuti
mleté a sekané ořechy na obalení
čokoláda, nebo toping na ozdobu, košíčky na cukroví

Postup:

1. Máslo, salko a med pomocí mixéru vymícháme
2. Medové pláty rukama nadrobíme, je vhodné, pokud zůstanou i větší kousky, trošku pokapeme rumem
3. Vyšlehaný krém zamícháme do oplatek, z hmoty pak tvoříme kuličky, které obalujeme nejprve v mletých ořechách, pak i v těch drobně nasekaných
4. Uložíme do papírových košíčků a ozdobíme topingem nebo rozpuštěnou čokoládou, necháme minimálně jeden den odležet, aby se všechny chutě propojily.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy