REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlovo-mátové pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené pesto, které voní čerstvou mátou a česnekem. Báječně doplní grilované pokrmy, ať už rybí, drůbeží či jehněčí.


Ingredience:
3 lžícemletých neloupaných mandlí
2 lžícestrouhaného Parmazánu
2 lžíceolivového oleje
2 hrstičerstvých mátových listů
1 ksstroužku prolisovaného česneku
hrubá mořská sůl

Postup:

1. Mátu opláchneme a necháme na utěrce zaschnout
2. Pak do hmoždíře nasypeme sůl, listy máty a jednu lžíci mandlí
3. Třeme asi 5 minut, pak přidáme zbylé lístky máty a mandle
4. Opět usilovně třeme, dokud se hmota nespojí
5. Pak do ní nasypeme strouhaný parmazán a česnek, promícháme
6. Podle chuti ještě dosolíme a pomalu přiléváme olivový olej, dokud nedosáhneme jednolité konzistence.

Doporučení:

Místo mandlí lze použít piniové oříšky. Z uvedného množství získáme cca 4 lžíce pesta. Pesto je výborné k jehněčímu masu, úžasné je k rybám, stejně jako ke grilovanému vepřovému. Hodí se samozřejmě i na špagety a všude tam, kde jsme zvyklí. Můžeme sterilovat v troubě, ale i zamrazit.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy