REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové rohlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto z mouky, cukru a dalších ingrediencí, stočené do tvaru rohlíků, posypané mandlemi a upečené dozlatova.


Ingredience:
400 ghladké mouky
70 gmásla
50 gloupaných mandlí
40 gcukru
7 gsušeného droždí
1 ksžloutku
1 ksvanilkového cukru
180-230 mlmléka
1 lžičkacitronové kůry
špetka soli

Postup:

1. V míse do hladké mouky vmícháme droždí
2. Ve vlažném mléce prošleháme žloutek, vmícháme změklé máslo, špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, cukr a vanilkový cukr
3. Pak nalijeme mokrou směs k suché a zaděláme středně tuhé těsto, které necháme 1 hodinu kynout
4. Vykynuté těsto vyválíme do tloušťky půl centimetrů, nakrájíme na 6 trojúhelníků, stočíme do rohlíků a necháme 15 minut kynout na plechu
5. Oloupané nasekané mandle namočíme do vlažné vody
6. Rohlíky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme okapanými mandlemi
7. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut.

Doporučení:

Můžeme podávat s džemem a máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy