Máslo ochucené mandlemi, olivovým olejem, medem a případně i javorovým sirupem.
Ingredience:
250 ml | loupaných mandlí |
3-4 lžičky | medu |
1 lžíce | olivového oleje |
(trochu javorového sirupu) | |
špetka soli |
Postup:
1. Mandle rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je v troubě vyhřáté na 200 °C mírně zhnědnout, což bude trvat cca 8 minut, pak je necháme úplně vychladnout
2. Mírně opečené a vychladlé mandle nasypeme do nádoby mixéru a mixujeme asi 12 minut, během mixování občas mixér zastavíme a směs odděláme od stran a ode dna
3. Rozmixovanou mandlovou hmotu dochutíme medem, olejem, solí a případně i trochou javorového sirupu, chvíli opět zapneme mixér, aby se vše důkladně promíchalo
4. Skladujeme v dobře uzavíratelné skleničce.