Vepřové droby upravené restováním.
Ingredience:
500 g | vepřových ledvinek |
100 g | žampiónů |
100 g | pražených mandlí |
100 ml | bílého vína |
125 ml | masového vývaru |
2 lžíce | škrobové moučky |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 ks | pórku |
1 ks | cibule |
1 ks | kapie |
1 ks | stroužek česneku |
špetka mletého zázvoru | |
sůl |
Postup:
1. Ledvinky odblaníme, rozpůlíme, zbavíme vnitřních žilnatých částí a pod tekoucí vodou důkladně omyjeme
2. Osušíme, nakrájíme na kostičky a poprášíme 1lžící škrobové moučky
3. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka, žampióny na tenké plátky a kapii na nudličky
4. Ledvinky opečeme na rozpáleném oleji, vyndáme je a ve výpeku zprudka orestujeme nakrájenou zeleninu a žampióny
5. Potom vrátíme do směsi ledvinky, zalijeme horkým vývarem a přidáme sójovou omáčku, víno, zázvor a utřený česnek
6. Vše přivedeme k varu a dobře promícháme
7. Zahustíme druhou lžící škrobové moučky rozpuštěné v trošce studené vody, vložíme mandle, znovu promícháme a krátce povaříme
8. Nakonec osolíme.
– Ledvinky by jsme měli před nakrájením vymáčet v mléce, které pohltí zápach močoviny.