REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krev s krupicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů na zpracování krve při zabijačkách. Vyzkoušjte tento recept prověřený generacemi řezníků.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
0,5 lvepřové krve
80 gmásla nebo slaniny
50 gkrupice nebo 50 g strouhané žemle
na špičku nože kmínu
na špičku nože pepře
sůl

Postup:
  1. Vepřovou krev vodou lehce opláchneme a dobře ji rozmícháme
  2. V hrnci rozehřejeme máslo nebo na kostičky pokrájenou slaninu, přilijeme krev a mícháme, aby nezůstaly velké kousky
  3. Dochutíme kmínem, přidáme krupici nebo nastrouhanou žemli, dokořeníme pepřem a prováříme, až je krev tmavá
  4. Nakonec krev osolíme a ihned podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy