REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlina připravená z malin, vína, citrónové šťávy a cukru.


Ingredience:
450 gmalin
150 mlčerveného vína
1 lžícecitrónové šťávy
3 lžícepískového cukru
maliny na ozdobení

Postup:

1. Maliny rozmixujeme a propasírujeme, abychom se zbavili zrníček
2. Přidáme citrónovou šťávu, pískový cukr a promícháme
3. Protlak dáme zmrazit nejméně na 3 hodiny
4. Víno nalijeme do nádoby na ledové kostky a také zmrazíme
5. Zmrzlý protlak necháme na chvíli povolit a pak ho rozkrájíme nožem
6. Protlak a ledové kostky z vína rozmixujeme na krémový sníh.

Doporučení:

Podáváme v širokých pohárech s vysokou stopkou, ozdobený malinami. Místo malin můžeme použít jahody, rybíz, borůvky, meruňky nebo pomerančovou šťávu.

Poznámka:

Sorbet je zmrzlina připravovaná z ovocného protlaku nebo z ovocné šťávy bez přidání mléka nebo smetany, často však s vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy