Původem italský recept na zmrzlou ovocnou šťávu s konzistencí zmrzlinového sněhu.
Ingredience:
150 g | cukru krupice |
250 ml | vroucí vody |
2 ks | velká zralá manga |
1 ks | vanilkového lusku |
jahody k podávání |
Postup:
1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, dáme do misky, zasypeme krupicovým cukrem a zalijeme 250 ml vroucí vody, promícháme, aby se všechen cukr rozpustil a necháme zcela vychladnout
2. Mezitím oloupeme manga, odkrájíme dužinu od pecky a v mixéru dužinu rozmixujeme na hladké pyré
3. Vanilkový lusk z misky vyjmeme, do sirupu přimícháme mangové pyré a dáme do lednice vychladit
4. Poté směs nalijeme na studený plech (menší s vysokým okrajem), překryjeme ho fólií a necháme v mrazáku, až do chvíle, kdy začnou okraje zamrzat, potom vidličkou rozbijeme ledové krystalky na menší, vrátíme plech do mrazáku a směs nejméně 3x, vždy po 30 minutách vidličkou promícháme a tím získáme grenatinu s konzistencí zmrzlinového sněhu.
Podáváme s očištěnými překrájenými jahodami.