REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarský guláš s paprikami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty, dochucemé kořením.


Ingredience:
800 gpředního hovězího masa
500 mlvývaru z kostí
1 lžícesádla
1 lžícemleté papriky
2 kszelené papriky
2 ksrajčat
2 kscibule
2 ksbrambor
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso nakrájíme na větší kousky, opečeme v kastrolku na rozehřátém sádle, osolíme, opepříme a pak maso vyjmeme na talíř
2. Do kastrolku dáme oloupané, na drobno nakrájené cibule, orestujeme, přisypeme mletou papriku, osmahneme, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme
3. Pak přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, na čtvrtky nakrájená rajčata, vložíme zpět opečené maso, vše zalijeme zbylým vývarem a přiklopené dusíme zvolna doměkka (asi 60 minut)
4. Asi 15 minut před dokončením přidáme do guláše na drobno nakrájené oloupané brambory, kterými zahustíme šťávu, podle chuti přisolíme, opepříme a ještě provaříme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky, vařené brambory nebo rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy