Hovězí maso podušené na cibulovém základě s paprikami a rajčaty, dochucené kořením.
Ingredience:
800 g | předního hovězího masa |
500 ml | vývaru z kostí |
1 lžíce | sádla |
1 lžíce | mleté papriky |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | rajčat |
2 ks | cibule |
2 ks | brambor |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso nakrájíme na větší kousky, opečeme v kastrolku na rozehřátém sádle, osolíme, opepříme a pak maso vyjmeme na talíř
2. Do kastrolku dáme oloupané, na drobno nakrájené cibule, orestujeme, přisypeme mletou papriku, osmahneme, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme
3. Pak přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, na čtvrtky nakrájená rajčata, vložíme zpět opečené maso, vše zalijeme zbylým vývarem a přiklopené dusíme zvolna doměkka (asi 60 minut)
4. Asi 15 minut před dokončením přidáme do guláše na drobno nakrájené oloupané brambory, kterými zahustíme šťávu, podle chuti přisolíme, opepříme a ještě provaříme.
Vhodnou přílohou jsou halušky, bramborové knedlíky, vařené brambory nebo například rýže.