REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lyonské brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory uvařené ve slupce, orestované na másle.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
900 gbrambor
200 gcibule
60 gmásla
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce
2. Oloupeme je, nakrájíme na plátky 3. Na části rozehřátého másla opečeme dorůžova
4. Cibuli nakrájenou na tenká kolečka zpěníme na rozehřátém másle, přidáme ji k bramborám, osolíme, opepříme, posypeme drobně nakrájenou petrželkou a lehce promícháme
5. Ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy