REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce lososa potřené hořčicí, pokladené ochucenou petrželkovou strouhankou a v troubě zapečené, servírované s ochuceným špenátem.


Ingredience:
4 ksfiletů z lososa bez kůže
3 ksplátků bílého toustového chleba
1/2 ksčervené cibule
140 gbaby špenátu
2 hrstičerstvé petrželky
3 lžícecitronové šťávy
2 lžícedijonské hořčice
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rozmixujeme střídu z chleba, na jemno nasekanou petrželku a 1 lžíci olivového oleje, osolíme i opepříme
2. Filety z lososa bez kůže dáme na plech vyložený alobalem, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, navrch rozdělíme připravenou čerstvou petrželkovou strouhanku, kterou přitlačíme k lososu
3. Vložíme do předehřáté trouby na 210 °C a pečeme asi 13 minut
4. Mezitím smícháme citronovou šťávu se lžící olivového oleje, půlkou lžičky soli i pepře a zálivkou přelijeme baby špenát smíchaný s cibulí nakrájenou na měsíčky
5. Jednotlivé porce lososa podáváme s ochuceným špenátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy