Na sobě navrstvené lívance potřené tvarohem a obložené plátky jahod, servírované posypané moučkovým cukrem a ozdobené jahodami a snítky máty.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
1 ks | vejce |
1/4 ks | droždí |
0,5 l | mléka |
špetka soli | |
sádlo | |
cukr | |
Ostatní: | |
tvaroh, čerstvé jahody a snítky máty |
Postup:
1. Z vlažného mléka, kousku droždí a cukru uděláme kvásek, necháme ho vzejít
2. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a nalijeme vlažné mléko v kterém jsme rozmíchali vejce a špetku soli, vše promícháme, přidáme kvásek, opět promícháme, až vznikne řídké těsto, které dáme stranou a necháme 30 minut vykynout
3. Lívanečník vymastíme sádlem, naléváme těsto z kterého smažíme jednotlivé lívance a to z obou stran
4. Hotové lívance servírujeme vždy 3-4 kusy poskládané na sebe, potřené tvarohem, pokladené plátky jahod, ozdobené snítky máty a kousky jahod, nakonec posypané moučkovým cukrem.