REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívance z kysaného mléka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené lívance, servírované potřené borůvkovou zavařeninou, ozdobené krémem a čerstvými borůvkami.


Ingredience:
250 ghladké mouky
1 lžícekrupicového cukru
2 ksvajec
5 dlkysaného mléka
sůl
olej na smažní
Na krém:
1 lžícemléka
1 ksžervé nebo lučiny
Na potření a ozdobení:
borůvková zavařenina
čerstvé borůvky

Postup:

1. Žloutky rozšleháme v kysaném mléce, přidáme špetku soli, krupicový cukr, hladkou mouku a vše dobře rozmícháme, až vznikne hladké řidší lívancové těsto
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do připraveného těsta
3. Lívanečník vymažeme olejem, do kulatých otvorů nalijeme trochu těsta a usmažíme po obou stranách dozlatova
4. V misce rozšleháme žervé nebo lučinu s mlékem na hladký krém
5. Upečené lívanečky potřeme z jedné strany vrstvou zavařeniny, ozdobíme je krémem, čerstvými borůvkami a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy