REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Litevský chladný boršč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená řepa nakrájená na kousky a smíchaná s kefírem, smetanou, vajíčkem a koprem.


Ingredience:
150 mlkefíru
70 mlpovařené vody
50 gčervené řepy
10 gcibule
1 lžícesmetany
1/4 ksvařeného vajíčka
kopr
sůl
voda

Postup:

1. Řepu uvaříme ve slupce, očistíme a nakrájíme na kousky
2. Kefír osolíme a našleháme
3. Přidáme povařenou vodu, nakrájenou řepu, kopr, cibuli a dáme do ledničky
4. Těsně před servírováním přidáme nakrájené vajíčko a smetanu.

Doporučení:

Ke studenému boršči se hodí horké vařené brambory posypané koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy