REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Litevský studený boršč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obdobu tohoto receptu mají i v Polsku, Lotyšsku, na Ukrajině … Jedná se o polévku servírovanou studenou, připravenou z vařené řepy, zakysané smetany, vajec, brambor, kefítu …


Ingredience:
500 mlkefírového mléka
200 mlpitné vody
1 kelímek (asi 190 gzakysané smetyny
1 svazekčerstvého kopru
1/2 svazkujarní cibulky s natí
2 ksstředně velké červené řepy
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 ksuvařené brambory
1/2 kssalátové okurky
voda na uvařené řepy
sůl

Postup:

1. Řepu uvaříme ve slupce doměkka, tedy asi 2 hodiny, necháme vychladnout, pak ji oloupeme a nastrouháme
2. Z vajec uvařených na tvrdo vyjmeme žloutky, ty promícháme s nadrobno nasekaným koprem a natí jarní cibulky
2. Přidáme sůl a na kousky nasekaný bílek, opět promícháme
3. Předeme uvařené a oloupané brambory nakrájíme, promícháme s omytou ale neoloupanou, také na kostičky nakrájenou okurkou, směs přidáme k ostatním ingrediencím, spolu s uvařenou a nastrouhanou řepou, vše spolu promícháme
4. V této fázi také přidáme zakysanou smetanu, kefír a vodu, vody použijeme tolik, jak moc řídký budeme boršč chtít
5. Vše spolu opět důkladně promícháme, dle chuti osolíme a dáme do lednice na chvíli vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy