REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké vlašské řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát z lineckého těsta potřený marmeládou a ořechovou náplní, po upečení politý čokoládovou polevou, nakrájený na kostky.


Ingredience:
500 glineckého těsta v prášku
3 lžícevlažné vody
1 kstuku Hery
hrubá mouka a tuk na plech
Na náplň:
2 lžícerumu
150 gmoučkového cukru
150 gmletých vlašských ořechů
4 ksvajec
Na polevu:
50 gmásla
1 ksčokolády na vaření
jahodová marmeláda

Postup:

1. Do mísy nasypeme linecké těsto v prášku, přidáme vlažnou vodu, na menší kousky nakrájený tuk a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme chvíli v chladu odležet
2. Potom těsto vyválíme na plát, přeneseme ho na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hlubší plech a potřeme slabou vrstvou marmelády
3. Na náplň smícháme na jemno mleté vlašské ořechy s vejci, moučkovým cukrem, rumem a připravenou náplň namažeme na plát s marmeládou, který vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dozlatova, poté necháme vychladnout
4. Pak potřeme čokoládou, kterou jsme rozpustili s máslem ve vodní lázni, necháme ztuhnout a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na malé kostky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy