REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvoubarevné věnečky z lineckého těsta upečené dorůžova.


Ingredience:
300 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
200 gmásla
20 gkakaa
1 ksvejce
1 kssáčku vanilkového cukru
2 lžícemléka
1 lžičkastrouhané citronové kůry

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto
2. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné zapracujeme kakao a mléko, do druhé poloviny vanilkový cukr a na jemno nastrouhanou citronovou kůru, pak obě těsta uložíme na 1 hodinu do lednice
3. Potom těsta rozdělíme na menší kousky, z kterých vyválíme pramínky, pak spolu stočíme vždy jeden světlý a jeden tmavý pramínek a vytvarujeme z nich kroužek
4. Kroužky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut.

Doporučení:

Toto cukroví není moc sladké a pokud chceme mít sladší, obalíme je v moučkovém cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy