Dvoubarevné věnečky z lineckého těsta upečené dorůžova.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
100 g | moučkového cukru |
200 g | másla |
20 g | kakaa |
1 ks | vejce |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
2 lžíce | mléka |
1 lžička | strouhané citronové kůry |
Postup:
1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto
2. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné zapracujeme kakao a mléko, do druhé poloviny vanilkový cukr a na jemno nastrouhanou citronovou kůru, pak obě těsta uložíme na 1 hodinu do lednice
3. Potom těsta rozdělíme na menší kousky, z kterých vyválíme pramínky, pak spolu stočíme vždy jeden světlý a jeden tmavý pramínek a vytvarujeme z nich kroužek
4. Kroužky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 10 minut.
Toto cukroví není moc sladké a pokud chceme mít sladší, obalíme je v moučkovém cukru.