REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké špaldové cukroví (bez vajec a cukru v těstě)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravější, dietní varianta klasického lineckého cukroví. Toto je připravené bez cukru, ze špaldové celozrnné mouky, tekutého medu a másla.


Ingredience:
Rozpis na cca 60 kusů (30 kusů po slepení):
300 ghladké špaldové celozrnné mouky
200 g(přepuštěného) másla
100 gtekutého medu
pokud budete cukroví slepovat - marmeláda
Ostatní:
papír na pečení, mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1.  Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, pak ho promícháme s medem, postupně i s moukou, důkladně zpracujeme, necháme v lednici v sáčku do druhého dne odpočinout
  2. Před dalším zpracováním necháme těsto prohřát na pokojovou teplotu, pak ho na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát silný 3 mm, formičkami vykrajujeme různé tvary, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 6-8 minut, pěkně dozlatova
  4. Jednotlivé kusy k sobě slepujeme marmeládou.
Doporučení:

Pro ty, co nedrží dietu můžeme cukroví posypat moučkovým cukrem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy