Zdravější, dietní varianta klasického lineckého cukroví. Toto je připravené bez cukru, ze špaldové celozrnné mouky, tekutého medu a másla.
Ingredience:
Rozpis na cca 60 kusů (30 kusů po slepení): | |
300 g | hladké špaldové celozrnné mouky |
200 g | (přepuštěného) másla |
100 g | tekutého medu |
pokud budete cukroví slepovat - marmeláda | |
Ostatní: | |
papír na pečení, mouka na pomoučení pracovní plochy |
Postup:
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, pak ho promícháme s medem, postupně i s moukou, důkladně zpracujeme, necháme v lednici v sáčku do druhého dne odpočinout
- Před dalším zpracováním necháme těsto prohřát na pokojovou teplotu, pak ho na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát silný 3 mm, formičkami vykrajujeme různé tvary, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 6-8 minut, pěkně dozlatova
- Jednotlivé kusy k sobě slepujeme marmeládou.
Pro ty, co nedrží dietu můžeme cukroví posypat moučkovým cukrem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová