REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Loupáčky bez vajec a ořechů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké pečivo připravené pro alergiky na vejce, tedy bez vajec a také pro alergiky na ořechy.


Ingredience:
225 ghladké mouky + trochu na poprášení
85 gstudeného másla
125 mlmléka
2 lžičkyrychle působícího sušeného droždí
2 lžičkymoučkového cukru
3/4 lžičkysoli
neořechový olej na vymazání
Na glazuru:
1 lžičkakrystalového cukru
3 lžícesmetany nebo sójové náhrady

Postup:

1. Nejlépe v nádobě kuchyňského robotu smícháme mouku se solí a cukrem, použijeme nástavec na hnětení těsta, přidáme droždí
2. Tak 15 g másla rozehřejeme na pánvičce, odstavíme ze zdroje tepla, přidáme mléko, zamícháme, směs přidáme k moučné směsi a spustíme robota, aby vytvořil klasické pružné těsto
3. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme rukama, až bude dokonale hladké, pak z něho poprášeným válečkem vyválíme čtvercový plát silný 1 cm
4. Horní 2/
3 těsta potřeme 1/
3 odloženého másla, složíme horní část těsta přes střed, pak spodní třetinu ohneme stejně nahoru, okraje přitiskneme k sobě válečkem, nakonec těsto o čtvrtinu otočíme a znovu vyválíme, potřeme a přeložíme, opakujeme ještě do třetice se zbývajícím máslem
5. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu nejméně 30 minut odpočinout
6. Rozbalené těsto znovu vyválíme na pomoučeném vále do čtverce, ale už nepřidáme žádné mléko, složíme jako předtím, otočíme a znovu vyválíme, znovu přeložíme
7. Poprášíme váleček moukou a znovu těsto vyválíme tentokrát na čtvercový plát vysoký 5 mm, zarovnáme okraje a nakrájíme na 4 stejné čtverce
8. Každý čtverec rozkrojíme na 2 trojúhelníky, papír na pečené potřeme olejem neořechového původu
9. Tak 3 lžícemi mléka nebo sójové náhražky smíchané s krystalovým cukrem potřeme připravené trojúhelníčky těsta, začneme od dlouhého okraje, srolujeme, zahneme do půlměsíce a přeložíme na potřený pečící papír
10. Zamotané loupáčky potřeme znovu glazurou, lehce potřeme i olejem a necháme kynout v teple, dokud nezdvojnásobí těsto svůj objem, bude to trvat asi 40 minut
11. V troubě vyhřáté na 220 °C pečeme asi 15 minut, až budou loupáčky pěkně nadýchané a zlatavé
12. Můžeme je podávat ještě teplé, nebo je přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy