REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí koláč bez vajec (ořechů)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro alergiky na vejce a případně i ořechy. Kuřecí maso povařené ve vývaru s vínem, zapečené v troubě spolu s orestovanou zeleninou, zalité omáčkou promíchanou s kukuřičnou moučkou, zaklopené poklicí z těsta, která pečením získá zlatavou, lesklou kůrčičku.


Ingredience:
1 kgkuřecích kousků o velikosti sousta
140 ghříbků
1 konzervasterilovaného hrášku
1 dávkabezvaječného bezořechového těstíčka
600 mlkuřecího vývaru
150 mlsuchého bílého vína
3,5 lžičkynakrájeného čerstvého tymiánu nebo jiné bylinky
2 lžíceneořechového rostlinného oleje bez příchuti
2 lžícemléka
2 kspórky nakrájené na kolečka
2 ksnakrájené mrkve
1 ksbobkový list
čerstvě namletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme hříbky, houby přendáme na talíř a do oleje nasypeme kolečka pórku, ty restujeme za neustálého míchání 2 minuty, opečený pórek vytáhneme a dáme k houbám
2. Do pánve nalijeme víno, vývar, bobkový list a mrkev, přivedeme k varu, snížíme teplotu zdroje tepla a necháme vařit dalších 5 minut
3. Přidáme kousky kuřete a vaříme dalších 5 minut, pak dáme kuře a mrkev na talíř k houbám a pórku
4. V misce smícháme kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru a mícháme, dokud nevznikne hladká kaše, tu nalijeme do pánve a za neustálého míchání povaříme 3 minuty do zhoustnutí, dochutíme kořením a pak pánev odstavíme
5. Kuře, veškerou připravenou zeleninu i s hráškem a omáčku vložíme do pekáčku o objemu 1,7 l a do směsi vmícháme tymián nebo jiné bylinky
6. Na pomoučené ploše vyválíme těsto na výšku 5 mm a odkrojíme z něho část ve velikosti pekáčku, bude tvořit víko, založíme okraje a ukrojíme 1 cm široký proužek, dlouhý tak, aby dosáhl celý okraj pekáčku
7. Navlhčíme okraje pekáčku vodou a odkojený proužek těsta přitiskneme k okraji, navlhčíme i těstíčko
8. Opatrně zvedneme víko z těsta a přendáme ho na pekáč naplněný směsí kuřete, hub a zeleniny, pevně přitiskneme konce k proužku těsta kolem okrajů, okraje pak můžeme ještě ozdobně naříznout nebo zatočit, uprostřed vytvoříme malý otvor, aby měla pára kudy unikat
9. Těsto potřeme mlékem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut.

Doporučení:

Pokud chcete docílit většího lesku těsta, místo mléka použijte želatinovou glazuru.

Poznámka:

Recept na těstíčko na zaklopení najdete zde: Bezvaječné bezořechové těstíčko.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy