REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkové závitky s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky lilku naplněné ochucenou směsí z rajčat, sardelových filátek, cibule a šalvěje, posypané strouhankou a nastrouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
30 gstrouhanky
30 gnastrouhaného parmazánu
1 ksvelkého lilku (baklažánu)
olej
sůl
Na náplň:
2 lžíceocta balsamico
100 gnakládaných oloupaných rajčat
4 ksšalvějových lístů
2 kssardelových filátek
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, trochu osolíme a necháme pustit vodu
2. Okapaná rajčata nakrájíme na nudličky, sardelová filátka omyjeme pod tekoucí vodou a na drobno nakrájíme, šalvějové lístky nasekáme na jemno
3. Plátky lilku osušíme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme dozlatova, pak je vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku
4. Ve vypečeném oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, rajčata a sardelky, přidáme šalvěj, osolíme, opepříme, přisladíme a ochutíme octem balsamico
5. Připravenou náplň rozdělíme na lilkové plátky, svineme, narovnáme do vymaštěného pekáčku, posypeme strouhankou a na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby na 220 °C (horkovzdušné na 200 °C) a zapečeme asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy