REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkové závitky s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky lilku naplněné ochucenou směsí z rajčat, sardelových filátek, cibule a šalvěje, posypané strouhankou a nastrouhaným sýrem, v troubě zapečené.


Ingredience:
30 gstrouhanky
30 gnastrouhaného parmazánu
1 ksvelkého lilku (baklažánu)
olej
sůl
Na náplň:
2 lžíceocta balsamico
100 gnakládaných oloupaných rajčat
4 ksšalvějových lístů
2 kssardelových filátek
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, trochu osolíme a necháme pustit vodu
2. Okapaná rajčata nakrájíme na nudličky, sardelová filátka omyjeme pod tekoucí vodou a na drobno nakrájíme, šalvějové lístky nasekáme na jemno
3. Plátky lilku osušíme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme dozlatova, pak je vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku
4. Ve vypečeném oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, rajčata a sardelky, přidáme šalvěj, osolíme, opepříme, přisladíme a ochutíme octem balsamico
5. Připravenou náplň rozdělíme na lilkové plátky, svineme, narovnáme do vymaštěného pekáčku, posypeme strouhankou a na jemno nastrouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby na 220 °C (horkovzdušné na 200 °C) a zapečeme asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy