REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Baklažán neboli lilek usmažený a podušený s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
Recept pro 5 osob:
800 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
50 ghladké mouky
20 gmásla
10 ksrajčat
5 kslilků
1 kszelené papriky
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, osmažíme na rozpáleném oleji doměkka
2. Lilek očistíme a nakrájíme na zhruba 1 cm silné plátky, které na půl hodiny naložíme do soli (zbavíme tím lilek hořkosti)
3. Opraný a vysušený lilek obalíme v mouce a v rozpáleném oleji osmažíme
4. Na dno, máslem vymazaného, hrnce naklademe orestovanou zeleninu, poskládáme jednotlivá kolečka lilků, přidáme nakrájenou syrovou papriku a na kolečka nakrájená rajčata
5. Hrnec přiklopíme poklicí a pokrm dusíme v troubě 15-20 minut
6. Servírujeme horké.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy