REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové závitky z listů kadeřávku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené listy kadeřávku plněné masovou směsí, opečené na cibulce a pak podušené doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gkadeřávku
220 ghovězího nebo vepřového masa (předního, odřezky)
25 gcibule
20 goleje
1 ksvejce
trochu strouhanky
červená paprika
majoránka
mletý pepř
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Očištěné hovězí nebo vepřové maso umeleme, okořeníme tlučeným kmínem a majoránkou, osolíme, přidáme navlhčenou strouhanku, pak vmícháme vejce a vypracujeme hladkou hmotu
2. Kadeřávek rozebereme na listy a spaříme v horké vodě, tvrdá žebra vykrájíme, zbytek středu kadeřávku nasekáme do náplně
3. Z masové hmoty tvoříme válečky, které zabalíme do listů kadeřávku, ovážeme nití a opečeme na zpěněné cibuli
4. Orestované závitky podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme je doměkka.

Poznámka:

Více viz. článek z naší Encyklopedie zeleniny: Kadeřávek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy