REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lečo se slaninou a salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené papriky a rajčata s vložkou salámu.


Ingredience:
500 gzelených paprik
250 grajčat
150 gcibule
150 gměkkého salámu
50 gslaniny
40 gmásla
3 ksvejce
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na másle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, vložíme proužky očištěných paprik, trochu podlijeme horkou vodou, osolíme a chvíli podusíme
3. Na kolečka nakrájíme spařená a oloupaná rajčata, která přidáme k paprikám, když změknou
4. Až se šťáva, kterou rajčata pustí, vydusí, přidáme opečené kostičky salámu a vejce
5. Směs dochutíme pepřem, když vejce zhoustnou, je lečo hotové.

Doporučení:

K leču podáváme čerstvý chléb nebo i rohlíky.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy