REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní bramborový salát s avokádem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z brambor uvařených ve slupce, kousků zralého avokáda a špenátových listů. Ochucený limetkovou šťávou a čerstvě mletým pepřem.


Ingredience:
500 gbrambor
2 kszralého avokáda
1-2 lžíceolivového oleje Extra Virgine
šťáva z jedné limetky
čerstvě mletý pepř
špenátové listy
mořská sůl

Postup:

1. Brambory neloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka
2. Po uvaření je oloupeme a nakrájíme na malé kousky
3. Ve skleničce smícháme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř, skleničku zavřeme a protřepeme
4. Brambory přelijeme zálivkou a necháme vychladnout
5. Avokádo rozpůlíme a vyjmeme pecku
6. Ze slupky lžící vydlabeme dužinu a avokádo nakrájíme na větší kousky
7. Přidáme je k bramborům spolu s omytými a osušenými lístky špenátu a podáváme.

Doporučení:

Můžeme přidat špetku mletého chilli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy